Ανασφάλιστες σε ποσοστό 90% οι κατοικίες για σεισμό στην Ελλάδα

image
Παρασκευή, Μαΐου 09 th, 2014 · no Comments · Στην κατηγορία

Το 90% των κατοικιών στην Ελλάδα παραμένουν ανασφάλιστες έναντι των κινδύνων από φυσικές καταστροφές και ειδικότερα τους σεισμούς επισημαίνουν οι ασφαλιστικές εταιρίες που επαναφέρουν το θέμα της θεσμοθέτησης της ασφάλισης από τους σεισμούς.

Σε ημερίδα που πραγματοποίησε η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών και η Munich RΕ, με θέμα «Η διαχείριση ζημιών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών» οι Έλληνες ασφαλιστές αναφέρθηκαν στα θέματα της ασφάλισης από φυσικές καταστροφές .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο επιτροπής της ΕΑΕΕ, Νότη Βαγιακάκο το δημόσιο είχε ένα ετήσιο κόστος της τάξης των 350 εκατ. ευρώ από το 1978 έως και σήμερα από σφοδρές σεισμικές καταστροφές στη χώρα ενώ οι πολίτες που επλήγησαν περίμεναν εκπληρώνοντας για βοήθεια για να ξανακτίσουν τις κατεστραμμένες περιουσίες τους .

Tο θέμα της ασφάλισης από φυσικές καταστροφές αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών κ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην πολιτεία για την μη θεσμοθέτηση της ασφάλισης των κατοικιών από σεισμούς .

Το θέμα είχε ξεκινήσει πέρυσι αλλά ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ έχει παγώσει και αυτό κύρια για λαϊκιστικούς λόγους επισημαίνοντας μάλιστα ότι η αξία της ασφάλισης είναι μεγαλύτερη σε περιόδους οικονομικής ανέχειας απ΄ ότι σε φάσης προόδου και ανάπτυξης.

Σχετικά τώρα με το θέμα της ασφάλισης από σεισμούς και φυσικές καταστροφές η ασφαλιστική αγορά προτάσσει την συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με την δημιουργία φορέα που θα αναλάβει την ασφάλιση των ακίνητων μέχρι ενός ποσού ενώ η πραγματική τους αξία να καλύπτεται από την ιδιωτική ασφάλιση.


Πηγή:www.asfalisinet.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επικοινωνήστε μαζί μας!
Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και άμεσα θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας.

Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας :)

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty